A VINISEERA® termékekről
A VINISEERA Plusz kékszőlőmag és -héj mikroőrlemény keverék
elnyerte az "Év kiváló terméke 2018" díjat!
https://www.kemma.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ev-termeke-szolomagorlemeny-1441228/
Amás mint a többi!
Mitől függ a szőlőmag-őrlemények,
vagy lisztek és olajok ára, miért olcsó és mitől drágák?
Talán éppen a minőségi borok értékeléséhez hasonlíthatjuk.
A VINISEERA® nagyon finom, átlagosan 10
mikronos kékszőlőmag mikroőrlemény, melynek az ismert beltartalmi értéke, jobb
felszívódása és hasznosulása, valamint jótékony hatása, alacsony ára miatt
előnyösebb a többi szőlőmaglisztnél. Nem recseg a fogak között,
fogyasztása veszélytelen. A VINISEERA® szőlőmag termékek 2008-tól az elsők
voltak a magyarországi kereskedelemben és komoly kutatói, vizsgálati és
tudományos háttérrel rendelkeznek. A folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően
garantáltan hasznos, az emésztőrendszerben veszélytelen, mellékhatásoktól
mentes étrend-kiegészítők. A hazai válogatott legértékesebb szőlőfajták magjai egy szabadalmi
gyártástechnológia alapján szigorúan ellenőrzött csúcsminőségű készítmény, amit
nemzetközileg is elfogadnak. Az orvosi és gyógyszerkutatás nemzetközi irodalma (grapeseed
cancer) egyre inkább a degeneratív, szív-, érrendszeri és daganatos
betegségeknél a szőlőben rejlő hatóanyagokat tartja alternatívnak és
a további kutatások céljának (molekuláris rákterápia). A rákellenes
gyümölcsök között a szőlő első helyen van, de a szív-, érrendszeri
betegségeknél is a szőlőfürt és mag alakjára utalnak
a természetgyógyászok.
A szőlőmagban
található sajátos kősejtek védik a csírát, ezért találnak az ásatásoknál
magokat az ősleletekben; avar, etruszk, és fáraó sírokban.
Ezek a kősejtek
üvegszilánkhoz hasonlóan törnek, ezért veszélyesek a durva őrlemények.
A legújabb kutatások és tapasztalatok alapján a vér
oxigénellátását javítják a szőlőmagban található polifenolok és
a szabadgyök semlegesítő antioxidánsok. A szőlő az egyik
antioxidánsokban leggazdagabb növény (ORAC-érték). A szervezet számára
a regenerálás és szellemi-fizikai teljesítmény növelésében játszanak
fontos szerepet a polifenolokban gazdag gyümölcsök, zöldségek és ehető
magvak. A szőlőt és magját ezért tartják a legértékesebbnek és nem
véletlen, hogy a nem mindenki számára fogyasztható bort emlegetik a legtöbbet
az egészséges italok sorában. A nem borfogyasztók számára is
hozzáférhetővé tettük (fiatalok, idősek, sportolók, betegek, stb.)
a létfontosságú antioxidáns tartalmú, immunrendszer aktivizáló hatású
biológiailag aktív hatóanyagok fogyaszthatóságát. A szőlőmag mikroőrlemény
koncentráltan tartalmazza az egyébként borban csekély mértékben beoldódó
értékes anyagokat. Ma a korszerű analitikai vizsgálatok a szőlőben
közel 4000 polifenol vegyületet mutatnak ki, melyek közül a tudomány alig
százat nevezett el. A polifenoloknak jótékony együttes (szinergens)
hatását is feltételezik. Az USA kutatásai alapján a rákmegelőző (anticancer)
gyümölcsök között a szőlőt első helyen említi az egzotikus gyümölcsökkel
szemben, melyeket őseink soha nem fogyasztottak és szervezetünk számára
a génmanipulált termékekhez hasonlóan idegenek.
A hazai szőlőmag készítmények robbanásszerű növekedése is
utalhat az előnyös hatásra, mint annak idején a franciák által felfokozott
vörösborfogyasztás a rezveratrol-tartalom miatt. Ma már lerágott csontnak
tekintik a közel négyezer hasonló tulajdonságú polifenol vegyület hatásai
mellett, melyeket tanninoknak is nevezhetnénk. A csersavtartamú növényeket
már az ősember is használta a bőrök tartósításánál, azaz a cserzésénél,
ezért is feltételezhető, hogy a szervezetünkben lévő idegen fehérjéket,
mint a gyulladást okozó mikrobákat és gyorsan növekvő és mutációs
daganatos sejteket kicsaphatja, felületén blokkolhatja, denaturálódás során
gátolja a további növekedésüket. Valószínűsíthető, hogy a koleszterinszabályozás
a zsírfehérjék (lipoprotein) fehérjéinek kicsapódása okozza, így
a meszesedésnek nevezett zsírfelesleg sem rakódik le a sima
izomszövetekben és érfalakban, aminek következménye a csökkent
rugalmasságú érfal miatti vérnyomás növekedés.
Többéves személyes tapasztalat
és mások véleménye és külföldi vizsgálatok alapján kijelenthetjük, hogy
a szőlőmag mikroőrleményt rendszeresen fogyasztóknál normális
a vérnyomás, a vércukorszint és a koleszterin arány. Remélhetőleg az egészségügyi szakemberek felismerik
a sokszínű természetes növényi nyers élelmi-anyagok fogyasztásának
táplálkozási és élettani előnyeit.
A hazai szezonális gyümölcs- és szőlőfogyasztással szemben
az egész évben rendelkezésre álló teljes kiőrlésű szőlőmag-őrlemények közül ajánljuk
azt a mikroőrleményt, amelyben a mag védelmét szolgáló kemény
kősejtek nem üvegszilánkosan törnek, hanem gömb formájúak, így számos emésztő-
és bélrendszeri betegség, károsodás elkerülhető lenne. A sivatagi homokhoz
hasonló apró szemcsék gömbformájúra kopnak, ami jó szemléltethető az
ultramikroszkopikus felvételen.
Az őrlemény minőségéről könnyen meggyőződhetünk mikroszkopikus vizsgálattal és megkülönböztethetjük a vízfelületről
könnyen lesüllyedő, a szánkban recsegő, szemcsés, ismeretlen eredetű és
durvára darált lisztszerű termékektől. A szétrágott mag fogyasztását mi
nem ajánljuk, de más hagyományos őrlésű
termékeket sem célszerű fogyasztani, bármilyen kedvező az áruk. Ne felejtsük el, hogy a minőségi borok is
drágábbak a kommersz, gyengébb, évjárat nélküli asztali boroknál.
Lejegyezte:Sárkány PéterAranydiplomás borász
Talán éppen a minőségi borok értékeléséhez hasonlíthatjuk.
A VINISEERA® nagyon finom, átlagosan 10
mikronos kékszőlőmag mikroőrlemény, melynek az ismert beltartalmi értéke, jobb
felszívódása és hasznosulása, valamint jótékony hatása, alacsony ára miatt
előnyösebb a többi szőlőmaglisztnél. Nem recseg a fogak között,
fogyasztása veszélytelen. A VINISEERA® szőlőmag termékek 2008-tól az elsők
voltak a magyarországi kereskedelemben és komoly kutatói, vizsgálati és
tudományos háttérrel rendelkeznek. A folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően
garantáltan hasznos, az emésztőrendszerben veszélytelen, mellékhatásoktól
mentes étrend-kiegészítők. A hazai válogatott legértékesebb szőlőfajták magjai egy szabadalmi
gyártástechnológia alapján szigorúan ellenőrzött csúcsminőségű készítmény, amit
nemzetközileg is elfogadnak. Az orvosi és gyógyszerkutatás nemzetközi irodalma (grapeseed
cancer) egyre inkább a degeneratív, szív-, érrendszeri és daganatos
betegségeknél a szőlőben rejlő hatóanyagokat tartja alternatívnak és
a további kutatások céljának (molekuláris rákterápia). A rákellenes
gyümölcsök között a szőlő első helyen van, de a szív-, érrendszeri
betegségeknél is a szőlőfürt és mag alakjára utalnak
a természetgyógyászok.
A szőlőmagban
található sajátos kősejtek védik a csírát, ezért találnak az ásatásoknál
magokat az ősleletekben; avar, etruszk, és fáraó sírokban.
Ezek a kősejtek
üvegszilánkhoz hasonlóan törnek, ezért veszélyesek a durva őrlemények.